Новини та статті

У 2020 році витрати на хмарні рішення для веб-конференцій зростуть майже на 25%

Аналітики Gartner прогнозують у 2020 році майже 25-відсоткове збільшення витрат на хмарні рішення для проведення веб-конференцій.

Обмеження на відвідування робочих місць через пандемію коронавірусу приведуть до розширення користувальницької бази хмарних сервісів для відеоконференцій. У 2021 році це зростання сповільниться, оскільки послуги конференц-зв'язку, що використовуються в дистанційній роботі, вже стануть розповсюдженою практикою.

Згідно з оцінками фахівців, у 2019 році кінцеві користувачі витратили на хмарні послуги відеоконференцзв'язку 3,3 мільярда доларів. У 2020 році очікується збільшення на 24,3 відсотка, з урахуванням чого виторг від відповідних сервісів має досягти 4,1 мільярда доларів. У Gartner говорять, що це друга найбільш динамічна категорія ринку уніфікованих комунікацій (unified communications, UC). За темпами зростання вона поступається тільки послуг хмарній телефонії, витрати на які у 2020 році прогнозуються на рівні 16,8 мільярда доларів.

Говорячи про ринок UC-рішень в цілому, експерти додали, що витрати на них в поточному році зменшаться на 2,7 відсотка. Повернення до позитивної динаміки очікується у 2021 році, коли проєкти у сфері хмарної телефонії знову наберуть обертів.

Коментуючи прогноз, аналітик Gartner Меган Фернандес (Megan Fernandez) зазначила, що інвестиції в хмарні рішення для спільної роботи підтримають падаючий ринок уніфікованих комунікацій, оскільки перехід на дистанційний режим роботи через спалах COVID-19 сприяє впровадженню технологій для конференцій і зростання цього напрямку.

У Gartner вважають, що до 2024 року тільки чверть всіх корпоративних зустрічей буде проходити в очному режимі. Для порівняння, до пандемії цей показник досягав 60 відсотків.

Intecracy Group, Відеозасідання, Gartner