Новини та статті

Gartner: коронавірус призведе до 8-відсоткового скорочення IT-ринку цього року

Компанія Gartner оприлюднила свіжий прогноз по світовому ринку інформаційних технологій (IT) на поточний рік: галузь, на думку аналітиків, чекає досить значний спад.

У 2019-му обсяг глобальної IT-сфери в грошовому вираженні склав $3,76 трлн. Зростання проти 2018 року — на рівні 1,0%. У поточному році прогнозується 8-відсотковий спад. Якщо ці очікування виправдаються, глобальні витрати в IT-сфері скоротяться до $3,46 трлн.

Падіння ринку пояснюється двома основними причинами: складною економічною ситуацією і поширенням нового коронавірусу, який порушив роботу багатьох IT-виробництв, спровокував збої в ланцюгах постачань і призвів до вимушеного закриття багатьох компаній.

Зниження витрат у 2020 році прогнозується у всіх сегментах світового ринку інформаційних технологій. Продажі різних електронних пристроїв скоротяться на 15,5%. На ринку систем для центрів обробки даних очікується падіння на 9,7%, в сегменті корпоративного програмного забезпечення — на 6,9%. Витрати в області IT-сервісів, на думку аналітиків, зменшаться на 7,7%, у сфері комунікаційних сервісів — на 4,5%.

Intecracy Group, Gartner