Новини та статті

Нові кібератаки: тема коронавірусу у фішінгових листах змінюється на Black Lives Matter

Компанія Check Point Software Technologies повідомила про зміну активності кіберзлочинців у зв'язку з ослабленням режиму самоізоляції. Так, за даними аналітиків, число фішингових атак, пов'язаних з темою коронавірусу, значно вища в тих регіонах, де режим самоізоляції не скасовано. Водночас в Європі і Північній Америці, де бізнес поступово повертається до нормального життя, спостерігається різке скорочення числа атак, пов'язаних з коронавірусом.

Попри те, що число атак на ґрунті коронавірусу знижується з послабленням режиму самоізоляції, шахраї використовують інші великі інфоприводи для своїх атак. Доказом цього є правозахисний рух «Black Lives Matter». На початку червня, коли глобальні протести досягли свого піку, дослідники Check Point виявили активне поширення шкідливої ​​спам-кампанії, пов'язаної з цим рухом. Листи мають відповідні заголовки, але всі вони містять банківський троян Trickbot.

Кількість щотижневих атак, за даними Check Point, збільшилася в червні на 18% в порівнянні з середнім показником травня. При цьому кількість атак, пов'язаних з коронавірусом, скоротилося відносно травня майже на чверть — до 130 тис. на тиждень. Крім того, в перші два тижні червня було зареєстровано 2451 нових доменів, пов'язаних з коронавірусом. З них 4% (91) були визнані шкідливими і 3% (66) — підозрілими.

Intecracy Group, Інформаційна безпека, аналітика, тренди