Новини та статті

Михайло Віговський презентував UCaaS — нову послугу від Sl Global Service

Михайло Віговський презентував UCaaS — нову послугу від Sl Global Service

UCaaS – це уніфіковані комунікації як послуга. Ця модель швидко стає універсальним рішенням для компаній зі складними комунікаційними потребами. Більшість доходів вендори отримують за рахунок надання послуг веб- і відео-конференц-зв'язку та контакт-центрів. Про це 19 жовтня розповів Михайло Віговський, член Наглядової ради Intecracy Group, під час презентації лінійки рішень, призначених для організації роботи з дому для офісних працівників.

Уніфіковані комунікації (UC) є складним поєднанням різних способів комунікації, які сучасний бізнес використовує для роботи. До компонентів UC можна віднести:

— аудіо- та відеоконференції (у тому числі через веб-конференції);

— телефонію;

— чати, SMS та MMS;

— спільне використання файлів та екрану;

— електронну та голосову пошту;

— керування контактами та викликами;

— розпізнавання мови;

— інструменти для спільної роботи.

Модель «як послуга» означає, що конкретні технічні потреби задовольняються за допомогою послуг, що набувають, доступ до яких здійснюється через хмару. Комунікації як послуга дуже популярні, тому що замовник користується всіма перевагами платформи уніфікованих комунікацій, а також новітніми технологіями, що пропонуються ринком, тоді як інфраструктура системи обслуговується провайдером UCaaS.

Як правило, платформа уніфікованих комунікацій надає інтуїтивно зрозумілий інтерфейс для управління всіма компонентами — від відеоконференцзв'язку до IP-телефонії. Зазвичай це відбувається через програму або інше програмне забезпечення, яке підключається до хмари.

Які проблеми вирішує UCaaS

UCaaS задовольняє низку важливих потреб бізнесу, у тому числі:

— знижує початкові та поточні витрати на обладнання, розгортання та технічне обслуговування системи;

— дозволяє співробітникам залишатися на зв'язку під час віддаленої роботи;

— дозволяє розширити географію найму працівників;

— дозволяє використовувати та адмініструвати широкий спектр інтегрованих комунікаційних інструментів та технологій;

— усуває необхідність керувати серверами IP-АТС та іншими засобами бізнес-комунікації в офісі.

Як працює UCaaS

UCaaS пропонує єдину точку управління всім каналів бізнес-комунікацій. Рішення UCaaS охоплюють такі області, як аудіо- та відеоконференції, чат, SMS, а також функції центру обслуговування клієнтів тощо.

UCaaS базується у хмарі. Користувачеві не потрібно займатися інфраструктурою. Постачальник послуги UCaaS буде забезпечувати управління системою, у тому числі її обслуговування, безпеку та налаштування. Співробітники компанії можуть використовувати будь-які канали бізнес-комунікацій, де б вони не були: UCaaS забезпечує зв'язок на будь-якому комп'ютері або мобільному пристрої з виходом в інтернет.

Також до значних переваг UCaaS можна віднести масштабованість, а також здатність швидкого відновлення в аварійних ситуаціях. Провайдер послуг збереже налаштування системи навіть у разі непередбачуваних погодних явищ або відключення електроенергії.

Чим UCaaS відрізняється від CPaaS?

CPaaS – це комунікаційна платформа як послуга. Така комунікаційна платформа призначена для розробників, які хочуть додати актуальні комунікаційні інструменти в власні додатки і процеси, що розробляються ними. По суті, це використання SDK та API-інтерфейсів для додавання необхідних функцій у програмне забезпечення.

Для роботи з UCaaS не потрібно жодних технічних навичок. Це рішення дозволяє користувачам спілкуватися між собою через різні канали за допомогою єдиної платформи.

CPaaS не замінює модель UCaaS, яку можна використовувати для оптимізації чинних бізнес-комунікацій.

Однак провідні постачальники UCaaS-рішень інтегрують у свої портфелі все більше інструментів, орієнтованих на API. У той же час, портфель функцій UCaaS також продовжує зростати за рахунок включення таких речей, як:

— можливості інтегрованого контакт-центру через партнерство та CCaaS (Contact Center as a Service);

— інтеграції для посилення контексту на робочому місці – наприклад, підключення до служб CRM та баз даних про клієнтів;

— машинне навчання та штучний інтелект для оптимізації продуктивності команди та маршрутизації викликів;

— інтелектуальна маршрутизація для оптимізації відеотрафіку та підвищення надійності зв'язку;

— інтеграція SD-WAN для забезпечення доступності послуг у середовищі UCaaS;

глобалізація охоплення з допомогою відкриття локальних центрів обробки даних різних ринках.

Хоча початкове поширення UcaaS відбувалося в основному за рахунок гнучких компаній, здатних на швидкий перехід у хмару, API та CPaaS роблять UCaaS більш доступним для мас. Фактично, нині рівень впровадження UCaaS на великих підприємствах більш ніж удвічі перевищує рівень малих та середніх підприємств. UCaaS стає офіційним мейнстримом, оскільки компанії визнають важливість хмари для реалізації цифрової трансформації та гібридної моделі роботи.

Переваги UCaaS-рішень

Багато компаній (якщо не більшість) виграють від впровадження рішень UCaaS завдяки таким перевагам цієї моделі.

Зниження витрат на утримання системи

Рішення UCaaS базуються на хмарі, що дозволяє економити без втрати функціональності не тільки на установці та обслуговуванні системи, але й на комунальних та орендних платежах, витратах на управління дата-центром, витратах на забезпечення обладнання нових користувачів тощо.

Широкі можливості для організації дистанційної роботи

Можливості UCaaS набагато перевершують традиційний телефонний зв'язок. Для того, щоб залишатися на зв'язку з офісом та клієнтами без уніфікованих комунікацій, віддаленим співробітникам часто доводиться користуватися великою кількістю неузгоджених між собою комунікаційних інструментів і навіть мати спеціальне обладнання, підтримку клієнтів або виконання інших завдань. Маючи стабільне підключення до інтернету, співробітники UCaaS можуть виконувати свої обов'язки з будь-якої локації, не відчуваючи незручностей.

Менше інструментів

Інструменти для спілкування та спільної роботи, отримані від різних постачальників, потребують окремих статей витрат на ліцензування та обслуговування. Крім того, в деяких випадках співробітники можуть використовувати різні інструменти або різні версії тих самих інструментів, що зводить нанівець всі спроби організації спільної роботи. UCaaS об'єднує усі інструменти бізнес-комунікацій на єдиній платформі.

Швидке налаштування

Замість витрачати години на налаштування системи, обміну миттєвими повідомленнями, SMS, інструментів для спільної роботи та телефонних послуг для кожного користувача, з UCaas команда може зосередитися на виконанні своєї роботи.

Безпека

Якщо компанія має штат віддалених співробітників, має сенс подбати про безпеку термінальних пристроїв. Якщо співробітники використовують кілька засобів комунікації, з'являється ще більше причин для занепокоєння. З UCaaS про шифрування та інші заходи безпеки дбає провайдер. Крім того, платформи UCaaS дозволяють відстежувати використання системи на запит і в режимі реального часу.

Масштабованість

Якщо компанії потрібно найняти 100 нових співробітників, відкрити новий магазин або побудувати новий офіс, налаштування традиційної телефонної системи, узгодження навантаження з наявними операторами зв'язку, а також забезпечення співробітниками іншими засобами комунікацій – це серйозне завдання для штатного ІТ-персоналу. Розвиток бізнесу за допомогою UCaaS означає, що комунікаційне рішення буде відразу доступне новим співробітникам за наявності доступу до Інтернету.

Модульність

Багато UCaaS-рішень мають модульну структуру, що дозволяє уникнути невиправданих витрат на інструменти, що не використовуються, а також максимально кастомізувати рішення відповідно до потреб клієнта.

«UCaaS — це інноваційна технологія, яка забезпечує більш ефективне спілкування та співпрацю в організації. Вона дозволяє підприємствам збільшити продуктивність, заощадити гроші і забезпечити безпеку комунікацій», — відзначає Михайло Віговський.

Михайло Віговський, UCaaS