Новини та статті

Захищені розмови: Михайло Віговський продемонстрував софт від Sl Global Service

Зростаюча популярність цифрових комунікацій породжує нові загрози для конфіденційності користувачів. Наслідки витоку особистої інформації можуть бути катастрофічними, особливо для бізнесу та важливих державних установ. Отже, захист голосових розмов та повідомлень у месенджері стає ключовим аспектом в сучасному світі. Михайло Віговський, сьогодні, 27 жовтня 2023 року, розповів про програми для смартфонів, які можуть забезпечити криптографічний захист спілкування та власне програмне рішення від Intecracy Group.

Як це працює?

Основна ідея полягає в тому, щоб «закодувати» інформацію таким чином, щоб лише співрозмовник, якому ця інформація призначена, міг її розкодувати і зрозуміти. Це досягається за допомогою сучасних криптографічних алгоритмів і ключів.

Переваги криптографічного захисту:

  1. Конфіденційність: Ваші розмови і повідомлення залишаються в таємниці, недоступні для зловмисників, навіть якщо вони перехоплять дані.
  2. Інтеграція: Більшість сучасних програм вже інтегрована з популярними месенджерами і додатками для голосового спілкування.
  3. Аутентифікація: Ви можете бути впевнені, що спілкуєтеся саме з тією особою, за кого вона себе видає.

Найкращі програми для криптографічного захисту:

  1. Signal: Один з найбезпечніших месенджерів на ринку. Використовує end-to-end шифрування для повідомлень і голосових розмов. Додаток відкритого коду, що дає змогу спільноті перевіряти його безпеку.
  2. WhatsApp: Незважаючи на свою популярність, WhatsApp також використовує end-to-end шифрування для захисту комунікацій між користувачами.
  3. Wire: Елегантний месенджер із зосередженням на приватності та безпеці.

Недоліки:

  1. Необхідність встановлення: Обидві сторони розмови мають мати встановлену і налаштовану програму для шифрування.
  2. Комплексність: Для деяких користувачів налаштування і використання таких програм може здатися складним.

Що пропонує Sl Global Service

UBCrypto.Mobile — автономне рішення з високим рівнем захисту мобільного зв’язку для забезпечення високого рівня безпеки корпоративних комунікацій, що містять конфіденційну інформацію. Це простий у використанні мобільний додаток, що забезпечує максимальну безпеку комунікацій. Мобільний додаток працює з усіма доступними стандартами мобільного зв'язку (GSM, CDMI) і навіть у мережах Wi-Fi без SIM-картки. Технологія шифрування UBCrypto.Mobile базується на міжнародних стандартах криптування в поєднанні з технічними засобами безпеки та відповідною довжиною ключів.

«Захист комунікацій в сучасному цифровому світі — це не просто рекомендація, а необхідність. Криптографічний захист голосових розмов і повідомлень у месенджері забезпечує конфіденційність і захищає від потенційних загроз. Вибираючи відповідний додаток або сервіс, важливо враховувати не тільки його безпеку, але і зручність використання», — підкреслює Михайло Віговський.

Михайло Віговський, UBCrypto.Mobile