Новини та статті

Sl Global Service пропонує рішення з хмарного документообігу та архіву на базі Megapolis.Repository

Компанія SL Global Service повідомляє про доступність для клієнтів нової послуги — зберігання документів у хмарах з використанням програмного рішення під назвою Megapolis.Repository. Воно являє собою базу нормативних документів і електронне сховище даних одночасно. Про це повідомив сьогодні, 10 жовтня 2023 року, Михайло Віговський, член Наглядової ради Intecracy Group, презентуючи клієнтам та партнерам нову лінійку програмних продуктів та послуг в рамках програми «Українське ІТ».

Система призначена для автоматизації процесів роботи з нормативними та іншими типами документів, а також для ведення електронного архіву в комерційних і державних структурах. Вона охоплює всі етапи життєвого циклу документів: від створення шаблонів і проєктів до організації зберігання документів із можливістю використання електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису — КЕП).

Що дозволяє система

Михайло Віговський перелічив основні можливості Megapolis.Repository:

• дозволяє створювати структури каталогів (папок) з необмеженою глибиною ієрархії;

• підтримує можливість налаштування рівнів доступу до каталогів і документів;

• забезпечує авторизований доступ до системи і корпоративного архіву;

• дає можливість зберігати файли великого обсягу, а також налаштовувати форми, атрибути, статуси документів і права доступу користувачів.

За допомогою Megapolis.Repository можна підвищити рівень продуктивності та надійності систем підприємства, навіть коли з документами спільно працює велика кількість користувачів. Пошук документів відбувається за атрибутами та змістом.

Гнучкість і логічність інтерфейсу

Megapolis.Repository дозволяє супроводжувати систему силами власного персоналу, не вдаючись до допомоги розробника.
Репозиторій можна швидко і легко інтегрувати з різноманітним програмним забезпеченням, що дає змогу сформувати єдине інформаційне середовище підприємства. При цьому варто відзначити, що вимоги до апаратної частини у два рази нижче, ніж в інших аналогічних платформ.

Основні особливості:

— повнофункціональний web-клієнт — «тонкий клієнт»;

— підтримка використання декількох промислових СУБД: Oracle, MS SQL Server і безкоштовної PostgreSQL;

— підтримка ОС Windows і Linux/Unix на клієнтських місцях і на серверах;

U-disk (колективна робота з документами та бібліотека документів);

— підтримка роботи з використанням безкоштовного LibreOffice, OnlyOffice;

e-mail клієнт;

— підтримка паралельного використання ЕЦП українських АСЦК і ЕЦП RSA;

— відкрите API для інтеграції зі сторонніми інформаційними системами;

— вбудоване сховище документів;

— налаштування повідомлення індивідуально і на групу користувачів, налаштування часу оповіщень.

Програмний продукт Megapolis.Repository забезпечує зберігання документів та дозволяє формування ієрархічної структури каталогів з необмеженою глибиною ієрархії, налаштування прав доступу користувачів до каталогів та документів, завантаження документів у будь-якому форматі до репозитарію, створення та зберігання нових версій документів, встановлення та візуальне відображення зв’язків між документами, налаштування ролей користувачів та їх доступу до атрибутів документів, а також налаштування форм, атрибутів та статусів документів
Сканування та розпізнавання тексту документів.

Документи можна редагувати у програмі MS Word або іншій програмі-редакторі, яка підтримує відповідний формат. При цьому пошук документів за атрибутами та змістом.

Переваги хмарного архіву

Зберігання, обробка та обмін даними в цифровій формі є наразі невід’ємною частиною ефективної роботи будь-якої організації. У цьому контексті хмарні архіви документів представляють величезний потенціал, пропонуючи ряд переваг.

1. Доступність даних

- Будь-де, будь-коли: Хмарні архіви забезпечують доступ до даних з будь-якої точки світу при наявності інтернет-з’єднання.

- Робота з різних пристроїв: У доступі до документів можуть використовуватися різні гаджети: комп’ютери, планшети, смартфони тощо.

2. Безпека даних

- Автоматичне резервне копіювання: Хмарна версія рішення Megapolis.Repository регулярно створює резервні копії даних.

- Захист від фізичних загроз: Відсутність необхідності зберігати документи в фізичній формі зменшує ризик їх втрати через пожежі, повені чи інші стихійні лиха.

3. Економічність

- Зменшення витрат: Відсутність потреби у фізичних серверах, приміщеннях для архіву та персоналі дозволяє економити ресурси.

- Гнучкість: Організація може легко змінювати обсяг зберігання даних, оплачуючи лише той простір, який використовується.

4. Ефективність

- Автоматизація процесів: Можливість введення автоматизованих рішень для управління документообігом, що покращує ефективність роботи.

- Взаємодія: Зручний доступ до документів для команди, незалежно від їхнього місцезнаходження, полегшує спільну роботу і співпрацю.

5. Взаємодія з клієнтами та партнерами

- Швидкий обмін даними: Хмарні архіви дозволяють швидко та безпечно обмінюватися документами з клієнтами та партнерами.

- Підвищення якості обслуговування: Зручний доступ до необхідної інформації може сприяти покращенню якості обслуговування клієнтів.

6. Екологічність

- Мінімізація використання паперу: Електронний архів значно зменшує потребу в папері, що є позитивним моментом для екології.

- Зменшення енергоспоживання: Відсутність потреби утримувати власний дата-центр зменшує споживання електроенергії.

«Хмарне архівування документів надає багато переваг, що відповідають вимогам сучасного світу: глобалізації, мобільності, цифровізації та стійкому розвитку. Вибір хмарних технологій для архівування документів може стати ключем до оптимізації ресурсів, покращення продуктивності та забезпечення стійкості бізнесу в майбутньому», — відзначає Михайло Віговський.

Михайло Віговський, Megapolis.Repository