Новини та статті

Банки розвивають ІТ. Що пропонує Intecracy Group

Фінтех

Цими днями в Україні відбулась конференція SHE, у якій брали участь клієнти та партнери Intecracy Group — представники відомих компаній. Одна з доповідей, як повідомляє Інтерфакс, була присвячена впливу ІТ на фінансовий сектор України.

Компанії Intecracy Group готові працювати з фінансовими установами за декількома напрямками, маючи відповідні компетенції та досвід.

Цього року у зв'язку з пандемією ковід-19, в суспільстві та бізнесі з'явився новий термін — «Нова нормальність». Він має на увазі соціальне дистанціювання, підвищена увага до свого здоров'я, більш часту дезінфекцію і технологічні методи зниження ризиків зараження респіраторними захворюваннями. Термін також має на увазі, що повернення до стану до пандемії виявиться неможливим. Або можливим, але на це піде чимало часу. Для банківського сектора «Нова нормальність» означає розвиток онлайн-послуг.

Доповідачка розповіла, що в Україні наприкінці 2020 та протягом усього 2021 року будуть з'являтися так звані необанки. Це відносно новий термін (також використовуються назви Інтернет-банки) — це тип банку, який працює виключно в Інтернеті без традиційних фізичних мереж філій.

Наразі особистий візит в банківське відділення пов'язаний зі складнощами та ризиками — через пандемію. Тому для клієнтів важливі сервіси, які дозволяють взаємодіяти з банком віддалено. Відтак, можна буде отримати фізичну банківську карту заповнивши усі анкети онлайн та замовивши кур'єрське доставлення. Окрім того, банки будуть ідентифікувати клієнта за допомогою не лише електронного цифрового підпису (або КЕП — кваліфікованого цифрового підпису), а й за допомогою відеозв'язку. Компанії Intecracy Group готові надавати фінансовим установам технічні послуги для реалізації такого завдання — з використанням платформи Cisco Webex та системи електронного документообігу Megapolis. Одним з прикладів рішення, яке створено за допомогою перелічених технологій, є система юридично значущих відеозасідань.

Також, за словами доповідачки Олени Сосєдкі, банкам для створення сервісів, потрібно використовувати фінтех екосистему (процесинг, білінг, еквайринг тощо). Наші компанії готові надати й таку допомогу — власна система білінгу була створена компанією Softline ще 2005 року та працює сьогодні в інформаційних системах провідних українських компаній. Також наші компанії здатні допомогти з розвитком таких напрямків, актуальних для фінсектору, як штучний інтелект, інтернет речей, віртуальна і доповнена реальність, блокчейн, криптовалюта та іншими хай-тек технологіями. Наприклад, ми розвиваємо стартап BHander, що являє собою гаманець для зберігання криптовалюти та проведення розрахунків за її допомогою таким самим чином, як сьогодні розраховуються платіжними банківськими картками.

Компанія SL Global Service пропонує банкам рішення на базі хмарних технологій, які дозволяють зробити процес диджиталізації значно швидше, аніж при побудові власної інфраструктури. Окрім того, ми пропонуємо безпекові послуги та послуги з тестування, що дозволять швидко визначити те, наскільки захищеними є системи від атак зловмисників.

Тож запрошуємо банки до співпраці!

Intecracy Group, Відеозасідання, Cisco Webex, Нова нормальність, Олена Сосєдка, Елена Соседка