Новини та статті

IBM Think Digital: думай про цифрову трансформацію

У Нью-Йорку 5 та 6 травня пройшла щорічна конференція IBM, назву якої можна передати як «думай в парадигмі цифровізації». У заході в дистанційному режимі взяли участь понад 90 тис. людей зі всього світу.

Серед основних тем були такі, як швидке впровадження інновацій за допомогою гібридної хмари і штучного інтелекту (ШІ), прихід цифрової ери, створення стійких і розумних підприємств, а також розмовляли про те, як ШІ та автоматизація змінять способи роботи.

Головні теми: штучний інтелект, хмарні рішення, технології 5G

Неординарна ситуація у світі наклала відбиток на роботу форуму IBM. Жоден зі спікерів не залишив без уваги проблему COVID-19. Відкриваючи конференцію, Аврінд Крішна, генеральний директор IBM, заявив: «Немає сумнівів, що нинішня пандемія — це потужна руйнівна сила і безпрецедентна трагедія. Але це також і критичний поворотний момент. Це можливість розробити нові рішення, нові методи роботи і розвинути нові партнерські відносини, які будуть приносити користь вашої компанії і замовникам не тільки сьогодні, але і протягом багатьох років ». Він додав, що пандемія стала поворотним моментом для багатьох компаній, оскільки фінансові втрати і невизначеність, викликані кризою, стали потужним стимулом для прискорення цифрової трансформації.

У головній частині виступу Арвінд Крішна сфокусувався на технологічних питаннях, зазначивши, що вони є основою конкурентної переваги у 21 столітті. Технології визначають, наскільки швидко компанія може адаптуватися до нових ринкових умов, наскільки добре обслуговує своїх клієнтів, чи готова до масштабування бізнесу.

«Сьогодні гібридна хмара та ШІ — дві домінантні сили, завдяки яким відбувається процес цифрової трансформації. У нинішній кризовій ситуації важливість гібридної хмари та ШІ не змінилися. Але змінилася швидкість, з якою замовники переходять на нові технології. Трансформації, які повинні були тривати кілька років, тепер прискорюються до декількох тижнів або місяців, — підкреслив глава IBM. — Понад 20 років тому експерти передбачали, що кожна компанія стане інтернет-компанією. Зараз ми передбачаємо, що кожна компанія стане компанією зі штучним інтелектом. Штучний інтелект — єдиний шлях масштабування інновацій, інсайтів та експертизи ».

Ще одна критично важлива технологія — 5G. «Ера 5G і периферійних обчислень настає дуже швидко, і вона зробить такий же вплив на корпоративні обчислення, як і мобільні телефони на споживачів. Однак, для використання можливостей 5G і периферійних обчислень необхідно прийняти важливі архітектурні рішення вже зараз. І в міру того, як ми вступаємо в цю нову епоху, ми в корені віримо, що переможцями в еру 5G і периферійних обчислень стануть ті, хто освоїть гібридний підхід до використання хмар, заснований на відкритих технологіях і стандартах », — сказав Крішна.

Як відзначають фахівці, за допомогою технологій 5G і периферійних обчислень підприємства можуть наблизити обчислення і зберігання даних до місця, де генеруються дані, спростити роботу з інформацією. Це створює величезні можливості для нових продуктів і платформ практично в кожній галузі.

Open P-TECH: шанси для всіх

На думку виконавчого голови IBM Джіні Рометті (Ginni Rometty), люди повинні жити в цифровому оточенні.

Джіні Рометті розпочала виступ зі спогадів про своє дитинство. Коли вона була дитиною, її сім'ї потрібні були талони на харчування, щоб звести кінці з кінцями. Тепер виконавчий голова IBM твердо вірить, що будь-яка людина, незалежно від його походження і соціального стану може домогтися успіху, якщо йому буде надана правильна допомога і використані правильні інструменти.

У своєму виступі на віртуальній конференції IBM Think Digital Рометті оголосила, що компанія розширює програму P-TECH (Pathways to Technology Early College High School) за допомогою нової цифрової платформи для навчання на робочому місці і цифрових навичок, яка називається Open P-TECH.

Як би не були складні ці часи, коли навколо нас пандемія і втрата багатьох робочих місць, Рометті сказала: «Будь-яка людина у світі може отримати відповідну освіту для того, щоб добитися успіху в цифрову епоху».

Відкритість перш за все

Президент IBM Джим Уайтхьорст говорив про важливість відкритої архітектури. «Є тільки один спосіб підготувати компанію до майбутнього, яке ви не зможете передбачити — це використовувати єдину відкриту ІТ-архітектуру, яка простягається від центру обробки даних до найвіддаленіших точок корпоративної мережі. Така архітектура дозволяє один раз створити додатки, і запускати їх де завгодно, і буде служити джерелом інновацій в будь-якій частині вашої екосистеми», — заявив він і додав, що пандемія COVID-19 стала екстремальним стресовим випробуванням для організацій у всьому світі, підкресливши критичну потребу у відкритих технологічних архітектурах, які допоможуть керувати навіть найскладнішими бізнес-середовищами.

«Протягом багатьох років ми говорили про необхідність мати гнучку і стійку інфраструктуру, щоб вижити в умовах невизначеності і постійних змін. COVID-19 — яскрава ілюстрація того, як важливо мати таку інфраструктуру, — сказав Джим Уайтхьорст. — Зараз, як ніколи, ми бачимо гостру потребу у швидкості, маневровності та гнучкості. Проблеми, викликані глобальною кризою в галузі охорони здоров'я, продемонстрували, чому для бізнесу так важливо мати можливість переносити робочі навантаження ІТ в будь-який час і в будь-якому місці. У багатьох компаній є кілька хмарних сервісів, але цього недостатньо. Без загального стратегічного плану в дизайні та архітектурі ці середовища часто фрагментовані і розрізнені».

Єдиний спосіб розкрити весь потенціал хмари — використовувати гібридну хмарну стратегію, яка відповідає бізнес-стратегії компанії. Інвестиції IBM в гібридну хмарну платформу, засновану на технологіях Red Hat, включаючи Red Hat Enterprise Linux і Red Hat OpenShift, забезпечують інфраструктуру, яка це дозволяє.

Уайтхьорст додав, що технологічні партнери життєво важливі для полегшення створення і використання ПЗ організаціями. З цією метою він представив Red Hat Marketplace, доступний нині для попереднього ознайомлення з технологією: клієнти можуть купувати, розгортати і керувати сертифікованим програмним забезпеченням в Red Hat OpenShift. «Це прозорий і значно простіший спосіб використання ПЗ, який скорочує тяганину, що сповільнює роботу розробників», — сказав Уайтхьорст.

На підтримку прикордонних обчислень і 5G IBM оголосила про дві нові можливості: IBM Edge Application Manager, який дозволяє управляти до 10 000 прикордонних вузлів одним адміністратором, і IBM Telco Network Cloud Manager, який забезпечує інтелектуальну автоматизацію для управління віртуальною і контейнерної мережею в лічені хвилини.

Хіллер Хантер (Hillery Hunter), технічний директор IBM Cloud, представила розподілену хмарну службу — IBM Cloud Satellite — яка розширює служби IBM Cloud всюди, де вони потрібні клієнту, локально або на периферії. IBM Cloud Satellite забезпечує доступ до каталогу хмарних сервісів і дає можливість використовувати єдину панель управління із загальною ідентифікацією та управлінням доступом в різних місцях розташування IBM Cloud.

Intecracy Group, IBM Think Digital, IBM, Цифрова трансформація